Rezultati preventivno-represivne akcije na autocesti A-1

Tijekom pojačanog nadzora policijski službenici su iz prometa ukupno isključili 7 vozila i 1 vozača

Foto: ilustracija
 
Jučer, 15. listopada na autocesti A-1, odmorište Draganić, u smjeru sjevera, policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s inspekcijskim i ostalim službama Državnog inspektorata, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Mobilnom jedinicom carine, Vojnom policijom, Centrom za vozila Hrvatske, Hrvatskim autocestama i Hrvatskim cestama proveli su pojačani nadzor u prometu.
 
Nadzor je proveden s ciljem podizanja razine opće sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela.

Izvršen je nadzor nad ukupno 372 vozila (192 osobnih, 107 kombi vozila, 53 teretnih, 19 autobusa i 1 motociklom).

Utvrđena su ukupno 142 prekršaja:
 
  • 129 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama,
  • 2  prekršaja iz  Zakona o osobnoj iskaznici,
  • 1  prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga,
  • 1 prekršaj iz Zakona o strancima,
  • 1 prekršaj iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu,
  • 8 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu

Tijekom pojačanog nadzora policijski službenici su iz prometa ukupno isključili 7 vozila i 1 vozača.
 
Vozač je isključen iz prometa zbog odbijanja testa na droge, a jedno vozilo je isključeno iz prometa zbog prekoračenja najveće dopuštene mase.

Na izvanredni tehnički pregled u Mobilnu stanicu za tehnički pregled vozila policija je uputila 15 vozila. Kod 14 vozila utvrđena je tehnička neispravnost od čega su kod osam vozila utvrđeni veći tehnički nedostaci, a šest vozila je isključeno iz prometa budući su kod njih utvrđeni opasni tehnički nedostaci.

Priopćenja | Promet i vozila