U roku od 24 sata karlovačka policija u četiri slučaja spriječila prijevoz migranata

Vozači su na području općina Krnjak, Netretić, Cetingrad i Vojnić u osobnim automobilima prevozili strane državljane

Foto: ilustracija

Od petka do subote odnosno od 11. do 12. listopada, policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su četiri odvojena kriminalistička istraživanja nad četiri muške osobe koje su tijekom 24 sata uhvatili na području Policijske uprave karlovačke u krijumčarenju stranih državljana.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je da su muškarci starosti 29, 50, 36 i 62 godine (državljani Srbije, Turske i Rumunjske) na području općina Krnjak, Netretić, Cetingrad i Vojnić u osobnim automobilima (bosansko-hercegovačkih, srpskih i talijanskih nacionalnih oznaka) prevozili strane državljane. Isto su učinili iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos. 
 
Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. Kaznenog zakona, sva četvorica osumnjičenih su uz kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku.

Prema trojici vozača (starosti 50, 36 i 62 godine) postupano je i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama zbog počinjenog prometnog prekršaja.

Tijekom policijskog postupanja utvrđeno je da su prevoženi strani državljani na različitim mjestima nezakonito prešli državnu granicu iz Bosne i Hercegovine i ušli u Republiku Hrvatsku. Svi su izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon