„Sigurna vozačka dozvola“ provedena u Ekonomsko turističkoj školi

Projekt je osmišljen s ciljem osvještavanja mladih budućih vozača o važnosti odgovornog i savjesnog ponašanja u prometu 

Foto: PU karlovačka
 
I ove godine u organizaciji agencije Art Hill iz Zagreba uz podršku Ravnateljstva policije, Policijske uprave karlovačke i auto škole Signal Karlovac - Duga Resa, jučer, 9. listopada, u Ekonomsko turističkoj školi proveden je preventivni prometni projekt „Sigurna vozačka dozvola“.
 
Projekt je osmišljen s ciljem osvještavanja mladih budućih vozača o važnosti odgovornog i savjesnog ponašanja u prometu, te upoznavanja s rizicima kojima su u prometu izloženi, kako u ulozi budućih vozača, tako i u ostalim ulogama sudionika u prometu. Provedba Projekta je sufinancirana sredstava Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa.
 
Jučerašnji projekt započeo je kratkim predavanjem srednjoškolcima na temu mladi u prometu - mladi vozači, a koju je proveo policijski službenik Mario Salopek iz Službe prevencije iz Ravnateljstva policije, s ciljem poticanja mladih, posebno srednjoškolaca, na odgovorno sudjelovanje u prometu. Nakon toga su se održale edukativne radionice, kviz „Znanjem do vozačke dozvole“ te poligon spretnosti.
 
Za srednjoškolca koji se pokazao najboljim u kvizu znanja i bio najspretniji na poligonu postavljenom kod škole, auto škola Signal Karlovac - Duga Resa osigurala je vrijednu nagradu - besplatno polaganje vozačkog ispita za B kategoriju. Ove godine nagradu je osvojila učenica.
 
Ovakve edukacije mladih i budućih vozača su uvijek bitne i korisne. Kao vozači nemaju dovoljno iskustva za pravilno reagiranje u različitim situacijama na cesti, a njihovo razumijevanje sigurnosnih pravila može biti ograničeno. Često precjenjuju svoje sposobnosti i podcjenjuju rizike što vodi neopreznoj vožnji. Također su skloniji riskantnom ponašanju poput prebrze vožnje, vožnje pod utjecajem alkohola i korištenju mobitela tijekom vožnje.

Pisane vijesti