Karlovačka policija kontinuirano sprječava prijevoz migranata – nadopuna informacije

Krijumčar uhićen i predan pritvorskom nadzorniku  

Foto: ilustracija

Vezano uz događaj na području Vojnića koji se dogodio 15. kolovoza navečer, kada su policijski službenici pronašli osobno vozilo bez vozača, bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, a koje se prethodno nije zaustavilo na naredbe policijskih službenika, policijski službenici su pronašli vozača.

U nedjelju, 8. rujna policijski službenici PU karlovačke uhitili su 26-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine koji se dovodi u svezu s ovim događajem.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđeno je da je osumnjičeni upravljao spornim vozilom 15. kolovoza navečer iz kojeg se dao u bijeg, a u kojem je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. KZ-a, sinoć je predan pritvorskom nadzorniku PU karlovačke, a nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon