Pokušaj razbojništva

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić ubrzo je uhićen 26-godišnjak zbog sumnje da se dovodi u vezu s ovim događajem.

Foto: ilustracija

U ponedjeljak, 2. rujna ujutro, nepoznati počinitelj pokušao je počiniti razbojništvo u poslovnici trgovačkog društva u gradskoj četvrti Novi Centar u Karlovcu uz prijetnju ručno izrađenim predmetom nalik na pištolj u čemu nije uspio te se udaljio s mjesta događaja bez da je išta otuđio. Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić ubrzo je uhićen 26-godišnjak zbog sumnje da se dovodi u vezu s ovim događajem.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 26-godišnjak počinio kazneno djelo Razbojništvo iz čl.  230. KZ-a u svezi čl. 34. KZ-a - Pokušaj zbog čega će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.
 
Također će protiv osumnjičenog, budući je tijekom pretrage prostorija stana kojima se koristi zatečen u neovlaštenom posjedu četiri komada streljiva, nadležnom općinskom sudu biti podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 30. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon