Savjeti i preporuke građanima povodom Dana piva

Policijska uprava karlovačka želi svim posjetiteljima ugodan boravak na Danima piva!

Foto: Ilustracija
 
Još jednu godinu zaredom u Karlovcu se od 30. kolovoza do 3. rujna održava manifestacija „Dani piva Karlovac“. U navedenom periodu svakodnevno će biti posebna regulacija prometa u vremenu od 16,00 do 24,00 sata kada se zatvaraju za promet vozila (osim vozila organizacije, dostave, održavanja manifestacije i stanara) sljedeće gradske prometnice:
 
- Ulica kralja Tomislava - od raskrižja s Ulicom Ivana Zajca do raskrižja s Ulicom Đuke Bencetića
- Ulica Đuke Bencetića (od raskrižja s Ulicom kralja Tomislava do raskrižja s ulicom Matije Gambona)
- Ulica Matije Gambona postaje dvosmjerna za potrebe stanara.
 
Sve sudionike u prometu, i vozače i pješake pozivamo na poštivanje prometnih propisa i oprez prilikom sudjelovanja u prometu. Podsjećamo pješake da za prelazak preko kolnika koriste obilježene pješačke prijelaze.
 
Kako bi građani tijekom ovih dana izbjegli mogućnost da postanu žrtve kaznenih djela krađa preporučujemo da svoja vozila ne ostavljaju na mračnom ili pustom mjestu, vozila mogu parkirati na predviđenim parkiralištima od organizatora, zatim obavezno zaključavaju i zatvaraju prozore na njima te vrijedne predmete ne ostavljaju na vidljivom mjestu u vozilu.

Također ovom prilikom upozoravamo građane na moguće oblike kriminaliteta i činjenja prekršaja te na rizična i neprihvatljiva ponašanja. Podsjećamo mlade i njihove roditelje na Odluku o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića maloljetnim osobama na javnim površinama grada Karlovca. Ujedno ukazujemo i na zabranu noćnih izlazaka djeci mlađoj od 16 godina u vremenu od 23 do 5 sati bez pratnje roditelja ili druge odrasle osobe, koje je opisano u čl. 93. Obiteljskog zakona.
  
Napominjemo da će policijski službenici tijekom trajanja manifestacije provoditi pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača stoga vozače upozoravamo da ne upravljaju vozilima ukoliko su pod utjecajem alkohola te da se pridržavaju svih ostalih propisa i zakona.
 
Uvažavajući naše savjete i preporuke, Policijska uprava karlovačka želi svim posjetiteljima ugodan boravak na Danima piva!

Pisane vijesti