Krijumčar ozlijedio policijskog službenika i izazvao prometnu nesreću s više ozlijeđenih osoba

Za nepoznatim vozačem se potraga nastavlja, a nadležnom državnom odvjetništvu bit će podnesena kaznena prijava

Foto: ilustracija
 
Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su jučer na području općine Vojnić zaustavili osobno vozilo bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka zbog sumnje da se u vozilu nezakonito prevoze migranti.
 
Nepoznati vozač se oglušio na naredbu policijskog službenika da otvori vrata te naglo vozilom krenuo naprijed i dao se u bijeg kojom prilikom je zadnjim kotačem vozila prešao preko stopala policijskog službenika te ga lakše ozlijedio.
 
Nedaleko od navedenog mjesta u zavoju je zbog neprilagođene brzine sletio van kolnika u korito potoka odakle se udaljio u nepoznatom smjeru. U prometnoj nesreći ozlijeđena su četiri strana državljana koje je prevozio, dvoje teže, a dvoje lakše, a kojima je pružena liječnička pomoć u zdravstvenoj ustanovi. Preostali strani državljani kojima nije bila potrebna medicinska pomoć dovedeni su u službene prostorije policije, a kamo će biti prevezeni i ozlijeđeni po otpustu iz zdravstvene ustanove.
 
Prema stranim državljanima biti će proveden postupak sukladno odredbama  Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakona o strancima. 
 
Protiv nepoznatog vozača nadležnom državnom odvjetništvu bit će podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kaznena djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. KZ-a, Prisila prema službenoj osobi iz čl. 314. KZ-a te Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. KZ-a, dok se potraga za vozačem nastavlja.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon