Na autocesti kod Bosiljeva na zaustavnom traku smrtno stradao pješak

Zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, 49-godišnji slovenski državljanin, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, danas će bit će predan pritvorskom nadzorniku PU karlovačke

Foto: ilustracija

Jučer u 11.29 sati u Bosiljevu na autocesti A-1, na 72. kilometru u smjeru Karlovca dogodila se prometna nesreća. Skupom vozila koji čine teretni automobil i poluprikolica slovenskih nacionalnih oznaka upravljao je 49-godišnji slovenski državljanin koji zbog ne kretanja sredinom obilježene prometne trake u jednom trenutku djelomično skupom vozila prelazi na prometnu traku namijenjenu za zaustavljanje vozila u nuždi gdje udara u zaustavljeni osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka i u 68-godišnjaka koji je prethodno upravljao navedenim automobilom, a u trenutku naleta stajao je kraj njega. Isti je smrtno stradao na mjestu događaja dok je teško ozlijeđena 67-godišnja putnica koja se u trenutku nesreće nalazila u automobilu.

Očevidom prometne nesreće rukovodila je zamjenica županijske državne odvjetnice.

Zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, 49-godišnji slovenski državljanin, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, danas će bit će predan pritvorskom nadzorniku PU karlovačke.

Priopćenja | Promet i vozila