U rijeci Kupi pronađeno streljivo i upaljači

Podsjećamo građane da ubojita sredstva ne ostavljaju u prirodi i rijekama kako ne bi ugrozili živote i imovinu drugih ljudi

Foto: Jarnjak
 
Policija je jučer u večernjim satima zaprimila dojavu građana da se u rijeci Kupi, u Karlovcu, nalazi streljivo. Jutros je na mjestu događaja policijski službenik regionalne protueksplozijske jedinice izuzeo 669 komada streljiva raznovrsnih kalibara i 31 komad upaljača za protupješačke mine. Sve navedeno je pohranjeno te će biti uništeno prilikom organiziranog uništavanja.
 
Podsjećamo građane da ubojita sredstva ne ostavljaju u prirodi i rijekama kako ne bi ugrozili živote i imovinu drugih ljudi.
 
Pozivamo i apeliramo na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od ikakvih sankcija prijave policiji. Također molimo građane da navedena pronađena sredstva ne vade iz zemlje, rijeka i slično već da o tome obavijeste policiju na broj telefona 192 koji će na mjesto pronalaska poslati posebno osposobljene policijske službenike.

Priopćenja