Karlovačka policija i dalje sprječava prijevoz migranata

Podnesene kaznene prijave

Foto: ilustracija

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su tijekom 6. kolovoza u dva odvojena događaja spriječili prijevoz migranata na području Policijske uprave karlovačke.

Na području Neretića policijski službenici pronašli su vozilo bez vozača, rumunjskih nacionalnih oznaka, a koje se prethodno nije zaustavilo na naredbe policijskih službenika. U vozilu se nalazilo više stranih državljana za koje je utvrđeno da su na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku. Protiv nepoznatog počinitelja policija je podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. KZ-a, dok se potraga za vozačem nastavlja.

Zbog sumnje da je počinio isto kazneno djelo pritvorskom nadzorniku je predan i 24-godišnji hrvatski državljanin kojeg su policijski službenici zaustavili navečer 6. kolovoza u taxi vozilu zagrebačkih registarskih oznaka bez istaknutih taxi oznaka na području općine Vojnić, a u kojem je prevozio strane državljane.

Svi zatečeni prevoženi strani državljani koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku izrazili su namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon