U jednom danu spriječena tri slučaja krijumčarenja na području PU karlovačke

Protiv svih osumnjičenika podnijete su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: Ilustracija

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca, 35-godišnjim državljaninom Turske, 65-godišnjim državljaninom Turske i 30-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine.

Tijekom 17. srpnja u tri odvojena slučaja na području Policijske uprave karlovačke, policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija, spriječili su krijumčarenje više stranih državljana.

Policijski službenici kontrolirali su vozače koji su upravljali osobnim automobilima nacionalnih oznaka Njemačke i Bosne i Hercegovine na području Karlovca te općina Cetingrad i Netretić. Pritom su utvrdili da su osumnjičenici prevozili strane državljane koji su na različitim mjestima nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Protiv svih osumnjičenika podnijete su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku budući da je utvrđeno da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Ujedno, zbog počinjenog prekršaja, prema 35-godišnjem vozaču postupano je i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Prema prevoženim stranim državljanima postupano je sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon