IJP PU karlovačke izvršila pregled kupališta u Levkušju

Molimo građane da navedena pronađena sredstva ne vade iz zemlje, rijeka i slično već da o tome obavijeste policiju na broj telefona 192 

Foto: PU karlovačka

Nakon što je 12. srpnja u rijeci Kupi na kupalištu Plitvina u mjestu Levkušje, Ozalj, pronađena minobacačka granata, koja je izuzeta i pohranjena do organiziranog uništavanja, Policijskoj upravi karlovačkoj su se obratili građani Mjesnog odbora Levkušje radi pregleda kupališta i pronalaska još eventualno drugih minsko-eksplozivnih sredstava. Policijski službenici su se naravno odazvali zahtjevu radi sigurnosti i zaštite djece i svih ostali kupača.
 
Slijedom toga, danas, 19. srpnja, policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave karlovačke odnosno policijski službenik za protueksplozijsko ronjenje i policijski službenici ronioci izvršili su pretragu dna korita rijeke Kupe. Tijekom urona, 70 metara uzvodno od kupališta, na dubini od 1,8 metara, pronalaze raketni motor za kumulativnu minu za beztrzajni top M60, cal. 82 mm. Sredstvo je izuzeto i pohranjeno.
 
Još jednom podsjećamo građane da oružje i ubojita sredstva ne ostavljaju u prirodi i rijekama kako ne bi ugrozili živote i imovinu drugih ljudi.
 
Pozivamo i apeliramo na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od ikakvih sankcija prijave policiji. Također molimo građane da navedena pronađena sredstva ne vade iz zemlje, rijeka i slično već da o tome obavijeste policiju na broj telefona 192 koji će na mjesto pronalaska poslati posebno osposobljene policijske službenike.

Pisane vijesti