Policija kontrolom vozača sprječava krijumčarenje

Tijekom policijskog postupanja svi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu

Foto: ilustracija
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim državljaninom Ukrajine. 
 
Također su proveli i kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima.
 
U srijedu, 10. srpnja, na području općine Vojnić, policijski službenici kontrolirali su taxi vozilo pulskih registarskih oznaka, s upaljenim taksimetrom, a kojim je upravljao 40-godišnjak. U vozilu su se nalazili strani državljani koji su istoga dana na nezakonit način prešli državnu granicu. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima, protiv vozača je podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.
 
Na području općine Tounj, policijski službenici su 11. srpnja zaustavili i kontrolirali osobni automobil talijanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 36-godišnjak. Utvrđeno je da je vozač prevozio strane državljane koji su također nekoliko sati ranije nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta. Protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku.
 
Tijekom policijskog postupanja svi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon