Karlovačka policija spriječila prijevoz migranata

Utvrđeno je da su iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta

Foto: ilustracija
 
Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su, u razdoblju od 8. do 9. srpnja, na području općine Vojnić, uhvatili dva krijumčara stranih državljana.
 
U večernjim satima 8. srpnja policijski službenici pokušali su zaustaviti osobni automobil dubrovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 22-godišnji državljanin Indije, a koji se oglušio na svjetlosne i zvučne signale policijskih službenika i dao se u vozilom u bijeg. Nedaleko od navedenog mjesta se zaustavio i pobjegao iz vozila, no ubrzo je uhvaćen po policijskim službenicima.
 
Rano ujutro 9. srpnja policijski službenici su zaustavili i osobno vozilo latvijskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 42-godišnji latvijski državljanin.
 
Obojica su u vozilu prevozila strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.   
 
Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja osumnjičeni muškarci su, uz kaznene prijave, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, a 22-godišnjak i kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi. 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon