Sukobili se sudionici u prometu i jedan drugog lakše ozlijedili

Foto: ilustracija
 
Postupajući po zaprimljenoj prijavi policijskog službenika da ga je, dok je bio izvan službe, maloljetnik lakše ozlijedio te mu prijetio ubojstvom, a nakon što ga je u subotu popodne 6. lipnja u Ogulinu upozorio na prebrzu vožnju traktorom kojom je ugrozio njega i njegove sinove na motociklu, policijski službenici Policijske postaje Ogulin proveli su kriminalističko istraživanje.
 
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u sukobu policijski službenik fizički nasrnuo na maloljetnika dok je bio na traktoru te ga lakše ozlijedio, nakon čega ga je maloljetnik udario metalnim klinom u lice u namjeri otklanjanja fizičkog napada od sebe i pritom mu prijeteći ubojstvom.
 
Zbog sumnje da je policijski službenik počinio kazneno djelo Tjelesna ozljeda, a maloljetnik kazneno djelo Prijetnja, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, danas su predani pritvorskom nadzorniku PU karlovačke.
 
Budući policijski službenik nije djelatnik Policijske uprave karlovačke, s događajem je upoznat njegov nadležni rukovoditelj koji će odlučiti o daljnjem poduzimanju mjera i radnji iz Zakona o policiji.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon