Karlovačka policija spriječila prijevoz migranata

U osobnom i taxi vozilu prevozili strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku

Foto: ilustracija

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su, u razdoblju od 27. do 29. lipnja na području Policijske uprave karlovačke, zaustavili taxi vozilo zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 46-godišnji hrvatski državljani te osobno vozilo slovenskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 38-godišnji bosansko-hercegovački državljanin. 

Kontrolom je utvrđeno da su u vozilu prevozili strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.    

Vozač taxi vozila imao je upaljen taksimetar, ali nije imao odobrenje za obavljanje auto taxi prijevoza na području Karlovačke županije. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu proslijeđena je obavijest nadležnom Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. 

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja protiv vozača taxi vozila podnesen je optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima, a bosansko-hercegovački državljanin je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon