Rezultati pojačanog nadzora prometa na prekršaje vozača mopeda i motocikala

Pozivamo i upozoravamo vozače da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer tako značajno doprinose, kako osobnoj, tako i sigurnosti drugih sudionika u prometu

Foto: ilustracija

Policijski službenici su u nedjelju, 9. lipnja, na području Policijske uprave karlovačke proveli pojačani nadzor u prometu usmjeren na prekršaje vozača mopeda i motocikala.
 
Tom prilikom utvrđena su 52 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a od toga je utvrđeno 36 ciljanih prekršaja odnosno prekršaji vozača motocikala, a najčešći prekršaji se odnose na prekoračenje brzine - 13 prekršaja i skrivenu registarsku pločicu - 11 prekršaja.

Od ostalih prekršaja utvrđen je 21 prekršaj nepropisne brzine kretanja od čega su u 13 slučajeva počinitelji prekršaja vozači motocikala dok su osam slučajeva počinitelji vozači osobnih automobila.
 
Također je utvrđeno osam prekršaja tehničke neispravnosti, od čega u sedam slučajeva kod motociklista, zatim jedan prekršaj nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje i 11 ostalih prekršaja.
 
Pozivamo i upozoravamo vozače da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer tako značajno doprinose, kako osobnoj, tako i sigurnosti drugih sudionika u prometu.
 
 

Priopćenja | Promet i vozila