Tijekom noći policija u dva slučaja spriječila krijumčarenje stranaca

Protiv obojice vozača podnijete su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku

Foto: ilustracija

U noći s 28. na 29. svibnja policijski službenici su na području Slunja i općine Saborsko zaustavili dva osobna automobila. Jednim automobilom njemačkih nacionalnih oznaka upravljao je 24-godišnji državljanin Sudana s dozvolom boravka u Republici Njemačkoj, a drugim, crnogorskih nacionalnih oznaka, upravljao je 29-godišnji državljanin Bugarske. Kontrolom je utvrđeno da su vozači prevozili strane državljane koji su nezakonito prešli državnu granicu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenicima i utvrdili da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Protiv obojice vozača podnijete su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku.

Tijekom policijskog postupanja svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu.
 

 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon