Policija obilježila Dan državnosti i Dan hrvatskih branitelja Karlovačke županije

Policijska uprava karlovačka je također školarcima, mladima i ostalim građanima prezentirala kampanju „Postani policajac/policajka“
 

Foto: PU karlovačka
 
Povodom Dana državnosti i Dana hrvatskih branitelja Karlovačke županije, jučer 30. svibnja, kod križa ispred Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu, položeni su vijenci i zapaljene su svijeće u spomen na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civile. U obilježavanju je sudjelovalo izaslanstvo Policijske uprave karlovačke predvođeno zamjenikom načelnika Darkom Bratićem. Nakon polaganja vijenaca, u crkvi Presvetog srca Isusovog u Karlovcu služena je Sveta misa.  

Od jutarnjih pa do poslijepodnevnih sati na Trgu 110. brigade ispred Školske sportske dvorane kao i na Vunskom polju u Karlovcu predstavnici policije sudjelovali su u cjelodnevnom programu kojom prilikom je policija prezentirala svoj rad i svoju opremu.
 
Policijska uprava karlovačka je također školarcima, mladima i ostalim građanima prezentirala kampanju „Postani policajac/policajka“.
 
Tijekom cijelog dana policijski službenici provodili su aktivnosti iz kampanje s ciljem informiranja mladih o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole.

Mladi su upoznati s policijskim zanimanjem te o tome što ih sve očekuje u policijskom zvanju, ali i o uvjetima i mogućnostima koje imaju tijekom školovanja, a kasnije i tijekom zaposlenja u Ministarstvu unutarnjih poslova. U oba programa školovanja polaznicima i učenicima osigurani su smještaj i prehrana, odora i sportska oprema, knjige i školski pribor, mjesečna naknada za osobne potrebe i drugo. Svi koji završe školovanje čeka siguran posao te i mogućnosti napredovanja u službi.
 
Zatim, Interventna jedinica policije Policijske uprave karlovačke izložila je svoju tehniku i opremu, a najzanimljiviji dio za građane bile su pokazne vježbe Demo tima Grom. Demonstrirali su padove, zahvate za privođenje, borbene akcije obrane od više napadača, rad s višenamjenskom palicom Tonfa i drugo. Kao i uvijek, oduševili su građane.
 
Također je i kriminalistička policija prezentirala dio svoje opreme koju koristi u svakodnevnom radu dok je prometna policija izložila i omogućila razgledavanje službenog vozila bez obilježja tzv. “presretač“  kao i službeni motocikl.
 
Danas je također održano i sportsko natjecanje u malom nogometu u kojem su sudjelovali i policijski službenici Policijske uprave karlovačke.  

Pisane vijesti | Društvo i zajednica