U manje od 24 sata na području PU karlovačke uhićena trojica muškaraca

Tijekom policijskog postupanja svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu

Foto: ilustracija

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim državljaninom Rumunjske i 21-godišnjim hrvatskim državljaninom. 

Tijekom 27. svibnja policijski službenici su na području Karlovca i općine Bosiljevo zaustavili i kontrolirali osobni automobil talijanskih nacionalnih oznaka i osobni automobil krapinskih registarskih oznaka. Utvrđeno je da su vozači prevozili strane državljane koji su nezakonito prešli državnu granicu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičenici, iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta te su protiv njih podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje i nad 50-godišnjim državljaninom Belgije zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima. U noćnim satima 28. svibnja policijski službenici kontrolirali su osobni automobil belgijskih nacionalnih oznaka u kojem se nalazio strani državljanin, koji je nekoliko sati prije nezakonito ušao u Republiku Hrvatsku. Protiv osumnjičenog vozača nadležnom sudu podnijet je optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima.

Tijekom policijskog postupanja svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon