Policijska uprava Karlovačka sudjeluje u projektu „#IsključiNasilje 3“

Cilj edukcije je senzibilizirati mlade na opasnosti u virtualnom svijetu, usvajanje dodatnih znanja o opasnostima u virtualnom svijetu, prepoznavanje rizičnih situacija, te kako se zaštititi od prijevara i nasilja

Foto: PU karlovačka
 
Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ u 2024. godini provodi projekt prevencija elektroničkog nasilja nad i među mladima „#IsključiNasilje 3“, a koji je odobren od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.
 
Cilj projekta  je osvještavanje mladih o elektroničkom nasilju s ciljem prevencije elektroničkog nasilja nad i među mladima, osvještavanje odgojno-obrazovnih djelatnika s ciljem prevencije elektroničkog nasilja i sigurnosti na internetu, osvještavanje roditelja o elektroničkom nasilju i sigurnost na Internetu i osposobljavanje volontera za rad s mladima u području sprječavanja elektroničkog nasilja nad i među mladima. Partneri u  Projektu su  Ekonomsko-turistička škola, Gimnazija Karlovac i Mješovito-industrijska škola Karlovac.
 
Policijska uprava Karlovačka volonterski sudjeluje u projektu kroz edukaciju, odnosno s tri predavanja na temu: „Sigurnost na internetu“. Predavanje u Ekonomsko-turističkoj školi, Gimnaziji Karlovac i Mješovito-industrijskoj školi Karlovac po jednom razredu za učenike 3. razreda srednje škole održala je tijekom svibnja policijska službenica za nadzor, planiranje - prevenciju Policijske uprave karlovačke Anita Gračan.
 
Cilj edukcije koju provodi Policijska uprava karlovačka je senzibilizirati mlade na opasnosti u virtualnom svijetu, usvajanje dodatnih znanja o opasnostima u virtualnom svijetu, prepoznavanje rizičnih situacija, te kako se zaštititi od prijevara i nasilja. Kroz edukaciju razgovaralo se o pravilima ponašanja u virtualnom svijetu, što je u okviru zakona, kako spriječiti da se ne postane žrtva, a što se ne treba učiniti kako ne bi postao počinitelj, te može li se odgovarati zbog svojeg ponašanja u virtualnom svijetu.  

Pisane vijesti | Društvo i zajednica