Dan otvorenih vrata proveden u Karlovcu

Policija je danas mladima približila benefite časnog i odgovornog policijskog poziva

Foto: PU karlovačka

S ciljem promocije zanimanja policajac/policajka Policijska uprava karlovačka, u suradnji s Policijskom akademijom „Prvi hrvatski redarstvenik“ i Policijskom  školom „Josip Jović“, je danas, 17. svibnja u dvorani Prirodoslovne škole Karlovac, organizirala Dan otvorenih vrata.
 
Tijekom programa mladi su se imati priliku upoznati s otvorenim natječajima i uvjetima za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka i za upis učenika u 3. razred Policijske škole „Josip Jović“, a više o tome im je prezentirao policijski službenik za nadzor, planiranje-prevenciju Policijske uprave karlovačke Željko Pavlić.
 
U vrijeme provođenja aktivnosti postavljeni su info pultevi s opremom i tehnikom koju policija koristi u svakodnevnom radu, gdje su se zainteresirani mogli upoznati sa svim segmentima rada i rodovima policije (temeljna, kriminalistička, prometna, granična i interventna policija te protueksplozijski odjel) te razgovarati s policijskim službenicima o temama koje su ih najviše zanimale. Demo tim Interventne jedinice policije Policijske uprave karlovačke održao je različite pokazne vježbe te, kao i uvijek, oduševio prisutne. Na današnjoj aktivnosti bio je i pas za detekciju droge Gea.
 
Zamjenik načelnika Policijske uprave karlovačke Darko Bratić osim što je pozvao mlade da se pridruže policiji napomenuo je da je policijski posao zanimanje koje je možda dosta mistično sugrađanima koji nisu s njime upoznati, međutim policija nudi drugu vrstu dinamike odnosno upoznavanje s kojekakvim situacijama koje inače nisu poznate većini ljudi.
 
I dvije mlade policijske službenice Doroteja Bišćan i Petra Šinković iznijele su svoj dojam o policiji, te kako i zašto su postale policajke. Također su pozvale sve mlade ljude koje žele obavljati ovaj častan i dinamičan posao da se prijave na Policijsku akademiju gdje se stječe puno znanja i poznanstva iz cijele Hrvatske.
 
U oba programa školovanja polaznicima i učenicima osigurani su smještaj i prehrana, odora i sportska oprema, knjige i školski pribor, mjesečna naknada za osobne potrebe i dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a kategorizirani sportaši imaju pravo i na pojačanu prehranu i nastavak trenažnog procesa pa su tako na policijskoj akademiji trenutno državni prvaci i osvajači medalja na domaćim i međunarodnim sportskim natjecanjima.

Sve koji završe školovanje čeka siguran posao. Osim mogućnosti napredovanja u službi, policajci i policajke imaju i mogućnost nastavka međunarodne karijere u nekima od institucija s kojima hrvatska policija surađuje, kao što su Frontex i Europol tako da se mogu profesionalno razvijati i u tom smjeru. Isto tako, Ministarstvo unutarnjih poslova omogućuje policijskim službenicima i nastavak školovanja na Veleučilištu kriminalistike i javne sigurnosti, a svi oni koje završe prekvalifikaciju ili srednju policijsku školu s prosjekom 5.0 imaju izravan upis na veleučilište. 

Za više informacija zapratite i društvene mreže Policijske akademije ''Prvi hrvatski redarstvenik'':

Facebook
Instagram
TikTok
 

Pisane vijesti