Zaposlenici Policijske uprave karlovačke sudjelovali u humanitarnoj akciji

Ove godine prikupljali su se novčani prilozi za Centar za beskućnike Karlovac - Udruga Milosrđe.

Foto: PU karlovačka
 
Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana zaposlenici Policijske uprave karlovačke se redovito, već duži niz godina, uključuju u različite humanitarne akcije kako bi pomogli građanima u potrebi. Ove godine su se odlučili prikupiti novčane priloge za Centar za beskućnike Karlovac - Udruga Milosrđe.
 
Centar već dugi niz godina pomaže i nesebično se zalaže za one koji su ostali bez svega. Svima koji su pokucali na vrata Centra osigurana im je potrebna zaštita, topli obrok, posao, krov nad glavom i egzistencija. Beskućništvo predstavlja oblik siromaštva i socijalne isključenosti te ograničava radno produktivne potencijale pojedinaca. Pogađa ljude različitih ekonomskih i kulturnih pozadina, nažalost može se dogoditi bilo kome.
 
U ovoj humanitarnoj akciji dobrovoljnim prilozima kupljena je perilica, sušilica, posuđe i druga kućanska oprema. Donaciju su predsjedniku Petru Baniću uručili načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Car i načelnik Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić Dražen Lauš.
 
Načelnik Car je istaknuo da mu je izuzetno drago što je Policijska uprava karlovačka, što uključuje i sve njezine policijske postaje, sudjelovala u ovoj humanitarnoj akciji te time pokazala svoje veliko srce i humanost. Također je poručio - potrebno je odvojiti od sebe i dati drugima. Sve što podijelite i darujete drugima, vratit će Vam se na najljepši mogući način.

Pisane vijesti