Podsjećamo građane na akciju Manje oružja, manje tragedija

Predano oružje i streljivo te izuzeta minsko-eksplozivna sredstva su pohranjena te će biti uništeni prilikom organiziranog uništavanja

Foto: ilustracija

Na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici regionalne protueksplozijske jedinice su u razdoblju od 13. studenoga do 14. prosinca 2023. godine postupali u četiri dojave o dragovoljnoj predaji oružja i minsko-eksplozivnih sredstava te u šest dojava o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava na području Karlovca, Vojnića, Ogulina i Ozlja.

Policijski službenici su na siguran način izuzeli tri ručne bombe, jedan pištolj, jednu detonatorsku kapislu, jednu tromblonsku minu, 2 kg eksploziva TNT i 2,5 kg plastičnog eksploziva PEP te 423 komada streljiva raznovrsnih kalibara koje su građani pronašli prilikom čišćenja stambenih objekata i u prirodi.
 
Predano oružje i streljivo te izuzeta minsko-eksplozivna sredstva su pohranjena te će biti uništeni prilikom organiziranog uništavanja.

Zahvaljujemo svima koji su prepoznali značaj ove akcije i iz svoje okoline uklonili oružje i minsko-eksplozivna sredstva te na taj način pridonijeli sigurnosti, a sve ostale građane i dalje pozivamo i podsjećamo - predajte oružje bez sankcija!

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
 
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici koji će preuzeti oružje.
 
Podsjećamo građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u prirodi kako ne bi ugrozili živote i imovinu drugih ljudi.

Pisane vijesti