Osumnjičen za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

U ovom događaju lakše je ozlijeđena 58-godišnjakinja

Foto: ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Slunj 20. studenog postupajući po zaprimljenoj dojavi o ranjavanju iz zračne puške na području Slunja uhitili su 63-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom te su nad muškarcem započeli provođenje kriminalističkog istraživanja od kojeg su odmah oduzeli zračnu pušku iz koje je pucao.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 20. studenog iz neprijavljene zračne puške iz svog dvorišta u namjeri zastrašivanja susjedovog psa ispalio dijabolu koja je slučajno pogodila u bradu 58-godišnju ženu u blizini i lakše ju ozlijedila.
 
U sklopu kriminalističkog istraživanja temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu obavljene su i pretrage doma i drugih prostorija koje osumnjičeni muškarac koristi kao i pretraga automobila u vlasništvu osumnjičenog, a kojom prilikom je pronađena jedna prepravljena vojnička puška, jedna zračna puška i jedna poluautomatska puška.
 
Protiv osumnjičenog muškarca bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom te optužni prijedlog nadležnom sudu sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana zbog posjedovanja neprijavljenih zračnih pušaka.
 
U odnosu na ostale puške pronađene prilikom pretraga slijedi daljnje kriminalističko istraživanje odnosno vještačenje istih te će po okončanju navedenog nadležnom tijelu biti proslijeđeno odgovarajuće pismeno protiv osumnjičenog muškarca.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon