Obilježena 32. obljetnica sjećanja na stradavanje i okupaciju Slunja

Nakon odavanja počasti pred spomen obilježjima, za sve poginule u Domovinskom ratu služena je Sveta misa, a nakon toga je predstavljena izložba fotografija stradavanja Slunja
 

Foto: ilustracija
 
Danas 16. studenog, u organizaciji Grada Slunja kroz program „Da se ne zaboravi“, a u znak sjećanja na stradavanje i okupaciju Slunja, obilježena je 32. obljetnica progonstva Slunjana i pogibije policijskih službenika. Obilježavanju su uz brojne predstavnike institucija i građana nazočili voditelj Službe za granicu Policijske uprave karlovačke Damir Butina, načelnik Policijske postaje Slunj Ivan Kalić i načelnik PGP Cetingrad Josip Gagro.

Obljetnica je obilježena kolonom sjećanja, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te Svetom misom.
 
Pred spomen obilježjima na Trgu dr. Franje Tuđmana i Trgu Zrinskih i Frankopana u Slunju, brojna izaslanstva, među kojima su bili i predstavnici Hrvatske vojske, Grada Slunja, predstavnici gradova, općina i udruga proisteklih iz Domovinskog rata te brojni građani, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali su počast svim poginulim i nestalim braniteljima iz Domovinskog rata kao i policijskim službenicima.
 
Prisjetili smo se i trojice pripadnika pričuvnog sastava Policijske postaje Slunj Jose Begovića, Dragana Modrušana i Nikole Štefanca koji su na dan okupacije Slunja 16. studenog 1991. godine poginuli za vrijeme granatiranja i dali svoj život za domovinu.
 
Nakon odavanja počasti pred spomen obilježjima, za sve poginule u Domovinskom ratu u crkvi Presvetog Trojstva u Slunju služena je Sveta misa, a nakon toga je predstavljena izložba fotografija stradavanja Slunja.
 

Pisane vijesti