Na području Policijske uprave karlovačke i dalje se svakodnevno sprječava krijumčarenje migranata

Nadležnom sudu bit će podnijet i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Foto: ilustracija
 
Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja nezakonitih migracija rano ujutro 28. listopada na području općine Cetingrad zaustavili su i kontrolirali osobni automobil bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka. Kontrolom je utvrđeno da su dvojica bosansko-hercegovačkih državljana u vozilu prevozili 20 stranih državljana, i to 26-godišnjak kao vozač i 25-godišnjak kao suvozač. Budući da je kontrolom utvrđeno da je vozač u vozilu prevozio više osoba od broja osoba upisanih u prometnoj dozvoli, protiv istog će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni muškarci iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane te su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Također su policijski službenici proveli i kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim talijanskim državljaninom koji je jučer ujutro na području Karlovca zatečen u prijevozu pet stranih državljana u osobnom automobilu talijanskih nacionalnih oznaka. Zbog počinjenog prekršaja pomaganja državljaninu treće zemlje u nezakonitom prelasku vanjske granice protiv osumnjičenog muškarca je podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je da su svi strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su svi izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon