Trojica muškaraca prijavljeni za otuđenje goriva iz radnih strojeva

Razriješena četiri kaznena djela na području Cerovca Vukmanićkog

Foto: ilustracija

Postupajući po prijavama triju trgovačkih društava da im je razdoblju od 16. lipnja do 19. kolovoza nepoznati počinitelj iz rezervoara radnih strojeva na području Cerovca Vukmanićkog, Karlovac u četiri navrata otuđio više litara goriva policijski službenici Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje  više kaznenih djela teške krađe i krađe.
 
Provedenim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su počinitelji navedenih kaznenih djela hrvatski državljani (32, 33 i 28) te je protiv istih Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu podneseno Posebno izvješće kao dopuna kaznene prijave. Jučer, 26. listopada osumnjičeni  32-godišnjak i 33-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku, a za 28-godišnjakom je raspisana potraga budući je nedostupan nadležnim državnim tijelima Republike Hrvatske.
 
Prvoprijavljenog 32-godišnjaka i trećeprijavljenog 28-godišnjaka se tereti da su u razdoblju od 16. do 26. lipnja na štetu dva trgovačka društva s područja Zagreba počinili dva kaznena djela krađe i jedno kazneno djelo teške krađe otuđenjem ukupno 864 litre goriva iz rezervoara radnih strojeva.
 
Također su prvoprijavljeni 32-godišnjak i drugoprijavljeni 33-godišnjak osnovano sumnjivi da su tijekom noći s 18. na 19. kolovoz počinili kazneno djelo teške krađe budući da su provalili u rezervoar radnog stroja trećeoštećenog trgovačkog društva s područja Zagreba odakle su otuđili 500 litara goriva.
 
Ukupna materijalna šteta iznosi 2083 eura.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon