Kazneno prijavljeni zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava

Pretragom pronađena veća količina oružja, streljiva i eksplozivnih tvari 

Foto: PU karlovačka

Policijski službenici Policijske postaje Ogulin zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca (52 i 46).
 
U okviru kriminalističkog istraživanja policijski službenici su u utorak, 24. listopada temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu na području općine Saborsko izvršili pretragu doma i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni muškarci. Tom prilikom pronađena je veća količina oružja, streljiva i eksplozivnih tvari te njihovih sastavnih i rezervnih dijelova.
 
Zbog sumnje da su muškarci počinili kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari jučer su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu. Također će protiv obojice osumnjičenih nadležnom općinskom sudu biti proslijeđen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona  o  nabavi i posjedovanju oružja građana.
 
Podsjećamo na akciju Manje oružja, manje tragedija!

Podsjećamo građane na akciju Manje oružja, manje tragedija koja omogućava građanima dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. O namjeri predaje obavijestite nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon