Policija spriječila šest slučajeva krijumčarenja

Protiv svih osumnjičenika podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: ilustracija
 
Na području u nadležnosti Policijske uprave karlovačke, policijski službenici Ravnateljstva policije, PGP Cetingrad i Interventne jedinice policije su tijekom petka 20. listopada i u noći s 20. na 21. listopad, u šest odvojenih slučajeva spriječili krijumčarenje stranaca.
 
Na području Karlovca te općina Josipdol, Krnjak, Cetingrad i Rakovica, policijski službenici zaustavili su i kontrolirali vozače te su tom prilikom utvrdili da se u vozilima nalaze strani državljani.
 
Policijski službenici Policijske uprave karlovačke su nad šest osoba od kojih su četvero strani državljani, a dvojica hrvatski državljani, proveli kriminalistička istraživanja zbog sumnje da su prevozili veći broj stranaca koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske.

U svim ovim događajima strani državljani su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

Protiv svih osumnjičenika podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon