U jednom danu na području PU karlovačke spriječena četiri krijumčarenja

Sumnja se da su osumnjičeni prevozili veći broj stranih državljana koji su na nezakonit način prešli državni granicu Republike Hrvatske

Foto: ilustracija

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su u utorak, 17. listopada, na području u nadležnosti Policijske uprave karlovačke, u četiri odvojena slučaja spriječili krijumčarenje stranaca koji su svi nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su proveli kriminalistička istraživanja nad četiri osobe odnosno troje stranih državljana te jednom hrvatskom državljankom.

Sumnja se da su osumnjičeni prevozili veći broj stranih državljana koji su na nezakonit način prešli državni granicu Republike Hrvatske.

U svim su ovim događajima strani državljani izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke su protiv svih osumnjičenika podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

 

 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon