Program prometne kulture za najmlađe održan za osnovnoškolce

Provedena je edukacija djece o pravilnom i kulturnom ponašanju u prometu
 

Foto: Jumicar i PU karlovačka

Od ponedjeljka 16. listopada do danas 19. listopada, u sklopu preventivnih aktivnosti koje provode Policijska uprava karlovačka i tvrtka Jumicar, u više osnovnih škola u karlovačkoj županiji provedena je edukacija djece o sigurnosti u prometu. Program prometne kulture za najmlađe, jedan je od edukacijskih koncepata namijenjen za djecu nižeg osnovnoškolskog uzrasta o sigurnosti u cestovnom prometu, održan je u OŠ "Slava Raškaj" Ozalj, OŠ "Antun Klasinc" Lasinja, OŠ "Draganić", OŠ "Netretić", OŠ "Žakanje", OŠ "Slunj", OŠ "Eugen Kvaternik" Rakovica, OŠ "Cetingrad", OŠ "Josipdol", OŠ "Plaški" te OŠ "Ivane Brlić Mažuranić" Ogulin i "Prve osnovne škole Ogulin".
 
Cilj ove aktivnosti je prvenstveno edukacija djece o pravilnom i kulturnom ponašanju u prometu. Sudjelovanjem u ovom programu edukacije, učenike se kvalitetnije priprema za sigurno kretanje u cestovnom prometu. Djeci su ukazana prometna pravila te je provedena prometna edukacija na temu sigurnog kretanja pješaka, vožnje na biciklima i vožnje u motornim vozilima. Također im je ukazana i važnost korištenja sigurnosnog pojasa te zaštitne kacige.
 
Djeca su bila vrlo zainteresirana za policiju te su isprobavala razne rekvizite, a kao i uvijek, najveću pažnju plijenilo je policijsko vozilo, sirene i bljeskalice.
 
U ovoj preventivnoj aktivnosti su osim predstavnika Jumicara i PU karlovačke odnosno policijskog službenika za nadzor, planiranje - prevenciju Željka Pavlića bili uključeni i policijski službenici PPRP Karlovac, PP Slunj i PP Ogulin, zatim predstavnici gradskih društava Crvenog križa te vatrogasnih zajednica i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz karlovačke županije dok je sve provedeno pod pokroviteljstvom Karlovačke županije, Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa i Ministarstva znanosti i obrazovanja. 
 
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila