Sigurna vozačka dozvola

Nagrađena pobjednica osvojila je besplatno polaganje vozačkog ispita za B kategoriju

Foto: agencija Art Hill
 
U organizaciji agencije Art Hill iz Zagreba, Policijske uprave karlovačke i auto škole Signal Karlovac – Duga Resa, danas, 9. listopada, u Gimnaziji Karlovac organizirana je edukativna radionica za srednjoškolce u sklopu projekta „Sigurna vozačka dozvola“. Projekt je osmišljen kako bi se budući mladi vozači osvijestili na savjesno i odgovorno sudjelovanje u prometu te ih se upoznalo s opasnostima koje im prijete prvenstveno kao vozačima, ali i u drugim svojstvima sudionika u prometu.
 
U predavanju u prostorijama Gimnazije Karlovac koje je srednjoškolcima održao voditelj Poslova prometne policije u Policijskoj upravi karlovačkoj Dražen Lipoščak, osvrnuo se na četiri ubojice u prometu (brzina, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje), kratko iznio statističke podatke te sankcije za kršenje zakonskih odredbi.
 
Gimnazijalcima je istaknuo kako je jedan od najvećih problema brze vožnje lažni osjećaj da možemo u svakom trenutku upravljati vozilom, a za alkohol je rekao kako i manja koncentracija alkohola u krvi vozača potiče na dokazivanje u prometu i činjenje prekršaja (posebno prekoračenja brzine kretanja). Naglasio je također kako nekorištenje sigurnosnog pojasa dovodi to težih posljedica stradavanja u prometu, a korištenje mobilnog telefona za vrijeme upravljanja daje distrakciju na vizualnoj, kognitivnoj, auditivnoj i motoričkoj razini.
 
U sklopu projekta, uz edukativnu radionicu održan je i kviz „Znanjem do vozačke dozvole", u kojem je sudjelovalo 39 učenika. Za srednjoškolca koji se pokazao najboljim u kvizu znanja i bio najspretniji na poligonu postavljenom kod Gimnazije Karlovac, auto škola Signal Karlovac – Duga Resa osigurala je vrijednu nagradu – besplatno polaganje vozačkog ispita za B kategoriju. Ove godine nagradu je osvojila gimnazijalka Mia.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila