U Slunju obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Policijski službenici su sugrađanima treće životne dobi uputili savjete o samozaštitnom ponašanju u slučajevima raznih modaliteta krađa i prijevara

Foto: PU karlovačka

Jučer, 28. rujna u gradskom parku u Slunju, u organizaciji Gradskog društva Crveni Križ Slunj obilježen je Međunarodni dan starijih osoba i Svjetski dan srca. Na obilježavanju su uz policijske službenike Policijske postaje Slunj, sudjelovali i predstavnici društava Crvenog križa Karlovačke županije, Doma zdravlja Slunj, Udruge umirovljenika Slunj, Udruge invalida rada Slunja i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Slunj.

Policijski službenici upoznali su svoje sugrađane treće životne dobi s radom policije, dijelili im letke te ih educirali o prometnim propisima i ponašanju u prometu. Također su im uputili i savjete o samozaštitnom ponašanju u slučajevima raznih modaliteta krađa i prijevara.
 
Podsjećamo da Policijska uprava karlovačka u suradnji s Maticom umirovljenika Karlovac provodi preventivni program pod nazivom Zlatna jesen koji je namijenjen upravo osobama treće životne dobi. Ova aktivnost u Slunju jedna je u nizu od onih koje se provode u cilju edukacije i zaštite starijih osoba.

Pisane vijesti