Na području PU karlovačke spriječeno krijumčarenje 46 osoba

Protiv šestero osumnjičenih podnijete su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: ilustracija

U šest navrata policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su na području nadležnosti Policijske uprave karlovačke uhvatili šest krijumčara koji su prevozili ukupno 46 strana državljanina.

U jutarnjim satima 20. kolovoza, policijski službenici Ravnateljstva policije su na području grada Karlovca zaustavili i kontrolirali osobni automobil švicarskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 26-godišnji državljanin Iraka, sa stalnim prebivalištem u Švicarskoj u kojem su zatečena 4 strana državljana u nezakonitom boravku u RH. 
 
Odmah iza podneva istoga dana na području općine Cetingrad policijski službenici PGP Cetingrad u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije su zaustavili osobni automobil bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 48-godišnji bosansko-hercegovački državljanin koji je prevozio šest stranih državljana u nezakonitom boravku u RH. Provjerom je, također utvrđeno, da je 48-godišnjak vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje zbog čega je sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Osim toga, u popodnevnim satima istoga dana, na području grada Karlovca policijski službenici Ravnateljstva policije zaustavili su i kontrolirali osobni automobil našičkih registarskih oznaka kojim je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin, a koji je u vozilu prevozio četiri strana državljana u nezakonitom boravku u RH. 
 
Par minuta kasnije na području grada Karlovca policijski službenici Ravnateljstva policije zaustavili su i kontrolirali osobni automobil županjskih registarskih oznaka kojim je upravljao 43-godišnji hrvatski državljanin koji je prevozio šest stranih državljana u nezakonitom boravku u RH. 
 
Odmah iza ponoći 21. kolovoza na području općine Krnjak policijski službenici Ravnateljstva policije u suradnji s policijskim službenicima PGP Cetingrad zaustavili su i kontrolirali kombi vozilo zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski državljanin, a u kojem se nalazio 21 strani državljanin u nezakonitom boravku u RH.
 
U popodnevnim satima 21. kolovoza policijski službenici su na području općine Vojnić zaustavili i kontrolirali osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnji bosansko-hercegovački državljanin koji je prevozio pet stranih državljana u nezakonitom boravku u RH. 
 
Tijekom policijskog postupanja svi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.
 
Policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalistička istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma te su protiv šestero osumnjičenih podnijeli kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu. 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon