Pojačani nadzor prometa na autocesti

Apeliramo na sve vozače da za kretanje vozila koriste predviđene prometne trake, ne ugrožavaju sebe i ostale sudionike u prometu te dodatno usporavaju i otežavaju prometne tokove

Foto: ilustracija
 
U cilju što kvalitetnijeg nadzora sigurnosti cestovnog prometa, detektiranja mjesta na kojima dolazi do otežanog odvijanja prometa te uočavanja vozila koja grubo krše prometne propise u dane vikenda, policijskim službenicima na terenu pomažu i policijski službenici Ravnateljstva policije. Nadzor vrše iz zraka, odnosno službenog helikoptera te o svim indikatorima sigurnosti izvještavaju policijske službenike na autocesti, odnosno policijske službenike motocikliste.
 
Tijekom proteklog vikenda evidentirali smo uspješnu koordinaciju prilikom uočavanja vozila koja iskaču iz prometnog toka i za pretjecanje odnosno prometovanje koriste traku za zaustavljanje vozila u nuždi, koja ni u kojem slučaju nije prikladna za ovakvu vrstu korištenja.
 
Jedan od sankcioniranih prekršitelja je i vozač autobusa, 46-godišnji ukrajinski državljanin koji se autobusom kretao trakom koja nije namijenjena za promet vozila.
 
Od početka turističke sezone policijski službenici prometne policije utvrdili su 24 prekršaja vezanih uz vozače koji su prometovali ili samo pretjecali trakom koja je namijenjena za zaustavljanje vozila u nuždi, odnosno vozila na kojima je detektiran kvar.
 
Zbog  usporene protočnosti prometa i učestalih zastoja, vozači često, nepotrebno posežu za ovom nedozvoljenom radnjom i time ugrožavaju svoju sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu.
 
Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za ovu vrstu prekršaja predviđena je novčana kazna u iznosu od 260 eura i jedan negativan prekršajni bod.
 
Apeliramo na sve vozače da za kretanje vozila koriste predviđene prometne trake, ne ugrožavaju sebe i ostale sudionike u prometu te dodatno usporavaju i otežavaju prometne tokove, a policijski službenici će nastaviti s nadzorom i sankcioniranjem i ove vrste prometnih prekršaja.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila