U krijumčarenju osoba uhvaćen hrvatski državljanin i državljanin Velike Britanije

Muškarci su uhvaćeni na odmorištu Vukova Gorica i na području općine Vojnić

Foto: ilustracija

U večernjim satima 18. srpnja policijski službenici Ravnateljstva policije su na autocesti A1, na odmorištu Vukova Gorica, zaustavili i kontrolirali osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 41-godišnji hrvatski državljanin. Prilikom kontrole, u vozilu su zatečena četiri strana državljana.

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke su nad muškarcem proveli kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma te su ga kazneno prijavili nadležnom državnom odvjetništvu. 

Tijekom policijskog postupanja utvrđeno je da su strani državljani istoga dana u jutarnjim satima nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su svi izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Nadalje, u četvrtak 20. srpnja, u večernjim satima, policijski službenici Ravnateljstva policije su na području općine Vojnić zaustavili i kontrolirali osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Velike Britanije. U vozilu je, prilikom kontrole, zatečeno pet stranih državljana.

Tijekom policijskog postupanja utvrđeno je da su strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom. Protiv vozača nadležnom sudu u Karlovcu podnesen je optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja pomaganja državljaninu treće zemlju u nezakonitom prelasku vanjske granice.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon