U Novigradu na Dobri održana edukacija za mlade

Policijski službenici PU karlovačke i dalje nastavljaju svojim preventivnim projektima

Foto: PU karlovačka

Policijska uprava karlovačka danas, 20. srpnja, sudjelovala je na „Ljetnom šumskom taborovanju“ koji je na području Novigrada na Dobri, općina Netretić, organizirala "Povijesna postrojba Karlovački počasni vod ZNG -91“. Radi se o programu koji mlade sudionike upoznaje s boravkom i snalaženjem u prirodi, rukovanju i primjeni šumskim alatom i osnovnim taktičkim postupcima u prirodi. 

Mladi se uče samostalnosti, odlučnosti i odgovornosti u prirodi i općenito u životu, te ih je u sklopu toga policijska službenica za nadzor, planiranje i prevenciju informirala o opasnostima od minsko-eksplozivnih sredstva, što poduzeti i kako se ponašati u slučaju da ih pronađu u prirodi, te koji broj pozvati za pomoć.

Također je održala edukativno predavanje na temu prevencija svih oblika ovisnosti s naglaskom na ovisnost o alkoholu, opojnim sredstvima te ovisnost i sigurnost mladih na društvenim mrežama. Prisutne je uputila u način odgovornog služenja internetom i sigurno surfanje društvenim mrežama. Upoznala ih je i sa izazovima s kojima se mogu susreti, kako se tome oduprijeti, potražiti pomoć i opstati u današnjem virtualnom svijetu.

Nadalje, upoznati su s rodovima policije i policijskim poslovima kako bi imali viziju o radu policije, a kako se ovdje radi o šumskom taborovanju najveći interes je bio u vezi snalaženja granične i interventne policije prilikom čuvanja državne granice.     

 

Pisane vijesti