U Karlovcu proveden Dan ljubaznosti u prometu

Kulturno i ljubazno ponašanje u prometu trebala bi biti naša svakodnevica, stoga želimo da svi sudionici u prometu budu tolerantni jedni prema drugima
 

Foto: PU karlovačka
 
Danas je u Karlovcu, u Glazbenom paviljonu, Šetalište dr. Franje Tuđmana, održana  konferencija za medije na kojoj su prezentirani rezultati te dodijeljena priznanja i prigodne nagrade za 10 vozača.
 
Postaja prometne policije Karlovac je u suradnji s Gradom Karlovcem i Savjetom za sigurnost prometa na cestama Karlovačke županije nastavila s provođenjem preventivno-edukativne akcije Dan ljubaznosti u prometu 2023 pa je tako ova aktivnost provedena na području Karlovca, a ususret rođendanu grada Karlovca.
 
Preventivnu akciju Dan ljubaznosti u prometu policija provodi od 2016. godine i to s ciljem poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima.
 
Pripadnici prometne jedinice mladeži su 4. srpnja odradili terenski dio na pješačkim prijelazima u Karlovcu kojom prilikom su bilježili vozače koji poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima i one koji ne poštuju ovo pravilo. Nakon toga metodom slučajnoj izbora određeno je 10 vozača kojima su dodijeljene nagrade.
 
Prigodne nagrade nagrađenim vozačima osigurane su iz Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa 2021.-2030. godine.

Načelnik Postaje prometne policije Karlovac Davor Boljkovac prezentirao je rezultate akcije te tom prilikom istaknuo kako su ovom aktivnosti ukupno obuhvaćena 553 vozila od kojih je 400 vozača (72,3%) postupilo u skladu s važećim zakonskim propisima, odnosno zaustavilo je vozilo ispred obilježenog pješačkog prijelaza i propustilo pješake dok 153 vozača (27,7 %) nisu postupila po zakonskom propisu, odnosno nisu se zaustavili radi propuštanja pješaka. 
 
Na konferenciji za medije sudjelovala je i zamjenica gradonačelnika Grada Karlovca Ivana Fočić koja je čestitala nagrađenim građanima i pohvalila sve vozače koji su poštivali prednost prolaska pješaka na pješačkim prijelazima.
 
Kulturno i ljubazno ponašanje u prometu trebala bi biti naša svakodnevica, stoga želimo da svi sudionici u prometu budu tolerantni jedni prema drugima i da svojim primjerima poznavanja prometne kulture pridonose poboljšanju stanja sigurnosti u prometu.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila