Dragovoljna predaja streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava

Podsjećamo da je sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja bez sankcija

Foto: ilustracija

Jučer je u Ogulinu građanin policijskim službenicima dragovoljno predao četiri ručne bombe i 2910 komada puščanog streljiva. Predano streljivo i minsko-eksplozivna sredstva su pohranjena te će biti uništena prilikom organiziranog uništavanja.

Podsjećamo građane na akciju Manje oružja, manje tragedija koja omogućava građanima dragovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
 
Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijestite nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.
 
Još jednom podsjećamo da je sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja bez sankcija.

Pisane vijesti