Razriješeno 19 kaznenih djela počinjenih na području općine Barilović

Za počinjenje kaznenih djela osumnjičeni su 36-godišnjak i 48-godišnjakinja

Foto: ilustracija
 
Zbog sumnje u počinjenje 13 kaznenih djela teške krađe, jedne krađe i pet kaznenih djela prikrivanja policijski službenici Policijske postaje Duga Resa dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom i 48-godišnjakinjom.
 
Muškarca se sumnjiči da je 18. svibnja i 19. kolovoza 2022. godine na području općine Barilović provalio u podrumske prostorije sjenika i u kuću te otuđio motornu kosilicu, električni mlin i peć na drva. Ukupna pričinjena materijalna šteta je veća od 250 eura.
 
Zatim, tijekom travnja i lipnja 2023. godine 36-godišnjaka se sumnjiči da je provalio u 11 kuća na području općine Barilović od čega se u dva slučaja sumnjiči da je zajedno s njime bila i 48-godišnjakinja. Iz pet kuća otuđeni su prehrambeni proizvodi, alkoholna pića i drugo. Materijalna šteta nastala provaljivanjem i otuđenjem predmeta je oko 3000 eura.
 
Također, muškarca se sumnjiči da je 16. lipnja 2023. godine iz kuće i staje na području općine Barilović otuđio prehrambene proizvode, alat i drugo u iznosu od 150 eura.
 
Nadalje, 48-godišnjakinju se sumnjiči da je u razdoblju od travnja 2023. godine do 27. lipnja 2023. godine počinila pet kaznenih djela prikrivanja odnosno da se zajedno s osumnjičenim muškarcem skrivala u kućama oštećenih osoba te koristila stvarima pribavljenim počinjenim kaznenim djelima.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe, teške krađe u pokušaju i krađe, 36-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je proslijeđeno Općinskom državnom odvjetništvu.
 
Također je Općinskom državnom odvjetništvu proslijeđeno posebno izvješće i protiv 48-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe, teške krađe u pokušaju i prikrivanja.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon