U istom danu, u tri navrata na području PU karlovačke spriječeno je krijumčarenje

Policijski službenici PGP Cetingrad su u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije uhvatili krijumčare

Foto: ilustracija

U noćnim satima 27. lipnja policijski službenici Ravnateljstva policije su u Slunju zaustavili i kontrolirali osobni automobil austrijskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 37-godišnji državljanin Rusije. Prilikom kontrole, u vozilu su zatečena tri strana državljanina. Tijekom policijskog postupanja utvrđeno je da su strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Protiv vozača Prekršajnom sudu u Karlovcu podnesen je optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja pomaganja državljaninu treće zemlju u nezakonitom prelasku vanjske granice.

Istoga dana, u večernjim satima, policijski službenici PGP Cetingrad su u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije na dva različita mjesta na području općine Vojnić, zaustavili i kontrolirali dva osobna automobila. Jednim vozilom rumunjskih nacionalnih oznaka upravljao je 59-godišnji državljanin Rumunjske, dok je drugim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka upravljao je 44-godišnji državljanin Hrvatske. Kontrolom vozila ukupno je zatečeno 10 stranih državljana koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske te su svi izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Zbog  sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, državljanin Rumunjske i državljanin Hrvatske biti će kazneno prijavljeni.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon