Na području PU karlovačke uhvaćena dvojica krijumčara

Muškarci su uhvaćeni na području općine Vojnić i na autocesti A1, na odmorištu Draganić

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca (36 i 46) zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
U poslijepodnevnim satima 20. lipnja policijski službenici PGP Cetingrad su u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije na području općine Vojnić, zaustavili i kontrolirali osobni automobil pulskih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji državljanin Srbije. Prilikom kontrole, u vozilu su zatečena četiri strana državljanina, migranta koji su na nezakonit način prešli državnu granicu.

Tijekom policijskog postupanja utvrđeno je da su strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Kasnije te noći tijekom provođenja kompenzacijskih mjera i radnji s ciljem suzbijanja nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta policijski službenici Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice su u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije, na autocesti A1, na odmorištu Draganić, zaustavili i kontrolirali kombi vozilo poljskih nacionalnih registarskih oznaka s kojim je upravljao 46-godišnji državljanin Ukrajine koji je prevozio šest stranaca, a koji su nekoliko dana prije već izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Zbog  sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma državljanin Srbije bit će kazneno prijavljen dok je državljanin Ukrajine predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava proslijeđena je nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon