ROADPOL: Rezultati 24-satnog nadzora vozača pod utjecajem alkohola/droga

Vozači, poštujte prometne propise, ne upravljajte vozilom pod utjecajem alkohola i svojim ponašanjem doprinesite boljoj sigurnosti cestovnog prometa u našoj zemlji

Foto: ilustaracija 
 
Od subote 17. do nedjelje 18. lipnja, u vremenu od 7 do 7 sati, na području Policijske uprave karlovačke proveden je pojačani 24-satni nadzor vozača pod utjecajem alkohola/droga usklađen s akcijama ROADPOL-a, a za što je policija od građana prikupljala prijedloge lokacija za nadzor u prometu.
 
Tijekom provođenja akcije od ukupno 327 kontroliranih vozila evidentirano je 12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i jedan prekršaj odbijanja testiranja na prisutnost droge u organizmu. Najveća izmjerena koncentracija alkohola izmjerena je kod 54-godišnjeg vozača na području općine Žakanje, a  iznosila 1,54 promila.

Osim represivnog, akcija 24-satnog nadzora svojim medijskim najavama i praćenjem te objavom rezultata, ima za cilj potaknuti sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa te ukazati na činjenicu da je vožnja pod utjecajem alkohola ili droga, rizično ponašanje, koje može dovesti do prometne nesreće s teškim posljedicama.
 
Vozači, poštujte prometne propise, ne upravljajte vozilom pod utjecajem alkohola i svojim ponašanjem doprinesite boljoj sigurnosti cestovnog prometa u našoj zemlji!
 

Pisane vijesti | Promet i vozila