Krijumčari i krijumčarka nezakonitih migranata uhvaćeni na području PU karlovačke

Policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca i jednom ženom 

Foto: ilustracija

Policijski službenici Ravnateljstva policije su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke proveli kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca (27 i 24) i ženom (53) zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
Policijski službenici Ravnateljstva policije su 13. lipnja u popodnevnim satima u Tušiloviću, grad Karlovac, zaustavili i kontrolirali osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske. Prilikom kontrole, u vozilu je zatečeno pet stranih državljana.

Također su 14. lipnja policijski službenici u Cetingradu prilikom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija i krijumčarenja ljudi zaustavili osobno vozilo slovenskih nacionalnih oznaka kojim je upravljala 53-godišnja državljanka Republike Slovenije. Utvrđeno je kako je u vozilu prevozila četiri strana državljana.    

Osim toga, u noći 15. lipnja policijski službenici Ravnateljstva policije zaustavili su  u Kupljenskom, općina Vojnić, osobni automobil bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 24-godišnji državljanin Litve. Utvrđeno je kako je u vozilu prevozio devet stranih državljana.

Tijekom postupanja policije utvrđeno je da su svi strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Zbog  sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičenici će biti kazneno prijavljeni. Državljanka Slovenije predana je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke dok je kaznena prijava proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon