Krijumčari nezakonitih migranata uhvaćeni su na području PU karlovačke

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela, policija je provela kriminalističko istraživanje nad petoricom muškaraca

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad petoricom muškaraca (27, 24, 28, 30, 52), zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
Policijski službenici Ravnateljstva policije su 9. lipnja u jutarnjim satima u Tušiloviću, grad Karlovac, zaustavili i kontrolirali dva osobna automobila kojim su upravljali državljani Republike Hrvatske. Prvim vozilom hrvatskih nacionalnih oznaka upravljao je 27-godišnjak, dok je drugim vozilom, bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka upravljao 24-godišnjak. Prilikom kontrole, u oba vozila zatečeno je ukupno 10 stranih državljana.

Kasnije tijekom dana su i u naselju Kolarić, općina Vojnić policijski službenici zaustavili i kontrolirali dva osobna automobila hrvatskih nacionalnih oznaka kojim su upravljali državljani Perua s dozvolom boravka u Republici Hrvatskoj. Jednim vozilom upravljao je 28-godišnjak, dok je drugim vozilom upravljao 30-godišnjak. U oba vozila je prilikom kontrole zatečeno ukupno 11 stranih državljana.

Jučer, 11. lipnja, policijski službenici su i u Cetingradu prilikom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija i krijumčarenja ljudi zaustavili osobno vozilo talijanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 52-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Utvrđeno je kako je u vozilu prevozio četiri strana državljana.    
 
Strani državljani su tijekom postupanja policije izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičenici su kazneno prijavljeni.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon