Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Od utvrđenih 409 prekršaja, 272 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine kretanja vozila

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda od 9. do 11. lipnja na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                      
Tom prilikom utvrđeno je 409 prekršaja, a od toga se osam prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 272 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 31 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 13 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Danas 12. lipnja na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden je 52-godišnji recidivist u prometu kojeg su policijski službenici jučer kontrolirali u naselju Donji Nikšić, Slunj. Utvrdili su da vozač upravlja osobnim automobilom bez registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 3,76 promila što je ujedno i najveća izmjerena koncentracija alkohola ovog vikenda. Također su utvrdili da upravlja vozilom u vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta, zatim s isteklom prometnom dozvolom te da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 30 dana te novčanu kaznu u iznosu od 1600 eura.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 100 km/h na državnoj cesti DC 1 na dijelu prometnice gdje je ograničenje 70 km/h.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila