Na području PGP Cetingrad spriječeno krijumčarenje stranaca

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičenici su kazneno prijavljeni 

Foto: ilustracija

Tijekom srijede, 7. lipnja, policijski službenici Ravnateljstva policije su u suradnji s policijskim službenicima PGP Cetingrad tijekom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija i krijumčarenja ljudi zaustavili na području PGP Cetingrad ukupno četiri vozila. Nad svim vozačima policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Na području općine Cetingrad policijski službenici zaustavili su kombi slovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 50-godišnji državljanin Turske. Prilikom kontrole, u vozilu je zatečeno osam stranih državljana.

Zatim su u Cetingradu zaustavili osobni automobil crnogorskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 30-godišnji državljanin Crne Gore, a koji je prevozio sedam stranih državljana. Također su zaustavili i kontrolirali 28-godišnjeg državljanina Crne Gore koji je upravljao osobnim automobilom slovenskih nacionalnih oznaka, a za kojeg je kriminalističkim istraživanjem utvrđena osnovana sumnja da je bio prethodnica prijevozu nezakonitih migranata, a u cilju dojave o policijskim ophodnjama i izbjegavanju policijskog nadzora. 

Nakon toga su i u večernjim satima policijski službenici na području općine Cetingrad zaustavili i kontrolirali osobni automobil crnogorskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 41-godišnji državljanin Bugarske, a koji je prevozio 12 stranih državljana, od kojih se troje nalazilo u prtljažnom prostoru.

Tijekom postupanja policije utvrđeno je da su svi strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičenici su kazneno prijavljeni. 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon