Prilagodba i trening vožnja policijskih motociklista

Policijski službenici motociklisti odradili pripremu i trening vožnju

Foto: PU karlovačka

Dolaskom povoljnijih vremenskih prilika započinje sezona intenzivnije vožnje mopeda i motocikala, odnosno povećava se broj vozača mopeda i motocikala u prometu. Isto tako na prometnice izlaze i policijski službenici na policijskim motociklima.
 
Radi što bolje pripremljenosti za predstojeću sezonu upravo policijski službenici koji obavljaju poslove na policijskim motociklima svake godine prolaze pripremu i trening vožnju. Tako je i ove godine za njih 27. i 28. ožujka organiziran i proveden trening sigurne vožnje te su na pripremljenom poligonu na ŠRC Korana u Karlovcu uz nazočnost instruktora policijske vožnje s Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik" odradili trening vožnju.

Trening obuhvaća obuku vožnje spretnosti i kondicijske vožnje. Ovakvim treningom provode se pripreme za nadolazeću sezonu, a sve s ciljem sigurnijeg kretanja u prometu.
 
Na treningu i obuci policijskim službenicima priključili su se i pripadnici Vojne policije Ministarstva obrane Republike Hrvatske.
 
Podsjećamo da se u narednom periodu zbog povoljnijih vremenskih uvjeta na našim prometnicama očekuje sve više vozača mopeda i motocikala u prometu. Stoga, sve sudionike u prometu pozivamo na dodatni oprez, na pridržavanje zakonskih propisa u cilju njihove sigurnosti i sigurnosti svih ostalih sudionika u prometu. Vozače mopeda i motocikala podsjećamo da prije stupanja na prometnice u ovoj sezoni provjere tehničku ispravnost uređaja na svojim vozilima, kao i ispravnost opreme.
 
O preporukama za vozače motocikala i mopeda već smo pisali te podsjećamo na našu objavu Motociklisti i mopedisti u prometu – oprezno.

Pisane vijesti | Promet i vozila