Ogulinska prometna policija provela akciju s Udrugom RODA

Dragi roditelji ne izlažite djecu opasnosti i obavezno za prijevoz djece koristite auto sjedalice na ispravan način

Foto: PU karlovačka

​U Ogulinu su 23. ožujka policijski službenici proveli preventivno-represivnu akciju nadzora pravilnog korištenja dječjih auto sjedalica. Akcija je provedena u suradnji s predstavnicama Udruge RODA. Ujedno, predstavnice Udruge RODA za policijske službenike u Policijskoj postaji Ogulin održale su edukaciju vezano za pravilnu uporabu i nadzor auto sjedalica u vozilima.
 
Radi se o aktivnosti koja se provodi dugi niz godina na području Policijske uprave karlovačke te se na ovaj način na terenu roditeljima, ali i djeci daju preporuke i savjeti o sigurnom sudjelovanju djece i mlađe populacije u prometu kroz primjereno smještanje djece u vozilu, korištenje sigurnosnog pojasa, sjedalice i postolja za sjedenje.
 
Tijekom provođenja preventivno-represivne aktivnosti jučer u Ogulinu utvrđen je jedan prekršaj koji se odnosi na nepropisni prijevoz djece, a predstavnica Udruge RODA roditeljima je dala preporuke i savjetovala ih o ispravnom korištenju dječjih auto sjedalica.
 
Podsjećamo, auto sjedalice, kada se pravilno koriste, umanjuju rizik smrti i ozljede djeteta kao putnika uslijed sudara. Stoga dragi roditelji ne izlažite svoju djecu opasnosti i obavezno za prijevoz djece koristite auto sjedalice na ispravan način.

Pisane vijesti | Promet i vozila